Thursday, April 28, 2011

ALAS BEDAK MUSTIKA RATU

Saya ibu ida dari jakarta ingin ceritakan tentang alas bedak Mustika Ratu yang asyikkkk....
Ketawa ketawa!!!

Okay i kat sini nak share about alas bedak mustika ratu.Mulanya i tengok satu blog ni, blogger tu share pengalaman dia memakai alas bedak ni, katanya sangat okay.So i pun dah cuba.

Alas Bedak Mustika Ratu
Tasik Kemuning
Kuning Langsat 1
(untuk kulit berminyak)
I yang jenis kulit berminyak so sesuai la.Dah sebulan i pakai.Biasa i pakai alas bedak ni day time.Pergi office or cuma keluar santai-santai je.Pengalaman memang bagus sebab bila pakai, rasa macam tak rasa apa-apa tapi kesannya nampak muka berseri-seri and ada macam shining sikit.I biasa kalau pakai alas bedak ni..tak pakai bedak dah.Rasa selesa tak melekit.Muka nampak flawless sebab alas bedak ni membantu menyamarkan segala noda hitam/lubang dan kesan jerawat.Tapi kalau yang jenis muka yang ada noda teruk kena la cover dengan concealer sebab alas bedak ni bertekstur ringan.Sapu tebal mana pun rasa nipis je, macam i kasi tahu tadi..macam tak rasa apa-apa.Ataupun cuba pakai Bedak Tabur Tasik Lebuk Sari-Mustika Ratu after pakai alas bedak ni.(Orang yang buat produk ni memang suka Tasik kan..semua nama Tasik)

Bila nak cuba pastikan cari jenis yang sesuai dengan jenis kulit.

with Alas Bedak Mustika Ratu
Tasik Kemuning
Tengok gambar like orang mengantuk di sorongkan bantal.Hari i tanpa makeup mata..cuma pakai alas bedak je.Mata memang cam tu..bukan tunggu ngatuk mata kuyu cam tu..memang dah original reality begitu.

dah makeup pun mata still kuyu.
Kadang-kadang terpaksa la buat-buat bulatkan mata.
Sesekali pakai produk dari bahan semulajadi bagus juga.Kandungan kimia pun kurang.Kulit muka pun boleh jadi sihat walaupun makeup.

P/S:Ada update makeup baru Klik ala manja di Sini orait

No comments:

Post a Comment